Humorom do slušanosti

Posjet Radijskoj radionici – Ajmo što prije napravit da idemo na pauzu!

Humorom do slušanosti

 Prvog dana Novigradskog proljeća posjetili smo Radijsku radionicu čiji je zadatak, kako kaže voditelj, nasmijati i privući slušanost. Uvjerili smo se da se naporno radi i da svaki polaznik ima ideje koje treba provesti u djelo. Njihova zamisao je da budu duhoviti, odnosno baviti će se “produhovljavanjem masa”.

Nije niti kraj dana, a mi već gotovi s poslom

Iznenađena sam jer još nije ni kraj prvog dana, a već smo pri kraju s poslom. Puno toga smo napravili, odlično se zabavili, a uz to bili produktivni. Naš moto je: Ajmo što prije napravit da idemo na pauzu! Od ovogodišnje radionice očekujem da će sve biti spontano, da ćemo napraviti puno posla i dobro se zabaviti. Radimo na jingleu kojim ćemo se predstaviti večeras i na anketi koju trenutno završavamo. Pokušat ćemo ovogodišnju temu ostvariti na originalan, raznolik, humorističan i zabavan način – rekla nam je polaznica Radijske radionice Ivana Đerek.

Bitno da izvučemo živu glavu

Voditelj Radijske radionice Srđan Nogić prokomentirao je ovogodišnju temu.

– Razgovarali smo o značenju teme Muzej muza i zaključili da muze možda nikad ne bi mogle biti dio muzeja, jer se u muzej stavljaju neki neživi izlošci, predmeti koji su već odradili svoju funkciju i tamo služe za pokazivanje. Smatram da one jesu zaista žive i njihov prostor djelovanja bi prije svega trebao bit u našim srcima i našim glavama, a onda dalje i u prostoru oko nas, u prirodi, gradovima, selima, u morima, na nebu… Očekujem da svi izvuku živu glavu i da u petak budemo zadovoljni s onim što smo napravili te da se u subotu svi vratimo sretni doma.

Zaključili smo da će u Radijskoj biti vrlo simpatično i dinamično te da će ovogodišnju temu realizirati na sve moguće načine.

 

Maja Marušić i Lara Marčec