You are here
Home > SLIKA > RADIONICA SLIKARSTVA > Šarenilo tržnice na platnima

Šarenilo tržnice na platnima

Odlučili smo posjetiti Radionicu slikarstva i vidjeti kako naši mladi umjetnici vrijedno rade. U potrazi smo obaviješteni kako su odlučili provesti dan na sunčanom košarkaškom igralištu. Tamo su nas dočekale predivne slike raznog voća u nastajanju. Svaki slikar bio je udubljen u rad na svojoj slici.

Voditelj Radionice slikarstva, Đanino Božić, rekao nam je kako mu je ovo četvrta godina ovdje te da mu se tema, kao i svake godine, svidjela. U početku su svi crtali figurativno, a kasnije su krenuli u drugom smjeru. Motiv im je tržnica, a ponekad skrenu s teme jer ih zanesu boja i oblik te oni rade sliku i ne opterećuju se previše temom.

WP_20160420_10_21_43_Pro

Hospitantica Davorka Katalenić odgovorila nam je kako joj je ovo prva godina na Novigradskom proljeću te da joj je lijepo i da joj se tema sviđa.

Učenici Sari Šulini ovo je druga godina na Slikarskoj radionici i jako joj se  sviđa. Sara voli crtati grožđe, ali joj je i malo komplicirano jer treba točno ostvariti sve oblike. Rekla je kako je tema „TRŽNICA“ opširna i da ima puno stvari koje može ubaciti u sliku.

Učenica Valentina Buršić rekla je kako joj je ovo četvrta godina. Prvu godinu bila je u Kostimografskoj radionici, a ostale tri u Radionici slikarstva jer joj se više sviđa. Valentina voli crtati nar jer joj se sviđaju njegove boje.

Sudionici Radionice slikarstva marljivo slikaju i zadovoljni su temom.

Natali Belušić, Magdalena Mićanović

Top