You are here
Home > SLIKA > RADIONICA GRAFIČKOG DIZAJNA > Prenesi poruku svijetu!

Prenesi poruku svijetu!

Na stranicama Novigradskog proljeća saznali smo da će sudionici Radionice grafičkog dizajna oblikovati poruku u grafičkim programima koju žele prenijeti promatraču. Iz razgovora s mentoricom Feodorom Gubaš Štifanić, grafičkom dizajnericom i autoricom kratkih priča za djecu, saznali smo kako naučeno mogu primijeniti i u radu u školi, primjerice u izradi plakata ili pozivnica. Također, rekla nam je kako većina polaznika nije znala što je to grafički dizajn te su se tek sada upoznali sa svim njegovim mogućnostima.

Učenik Roko Gligora, koji je ovdje već treću godinu, ali drugi put u ovoj radionici, rekao nam je kako se za grafički dizajn odlučio zbog prijašnjeg znanja stečenog u Radionici grafika koja je nažalost prestala biti dio Novigradskog proljeća. Spomenuo nam je kako nije siguran hoće li i sljedeće godine doći na istu radionicu jer bi rado pokušao nešto novo.

Za sve učitelje i profesore koji bi željeli biti dio Novigradskog proljeća, hospitantica Irena Bando rekla nam je:„Prvo treba raditi s djecom u školi, imati neke zanimljive rezultate i kod prijave priložiti sve uspjehe. Naravno, potrebno je i motivacijsko pismo u kojem objašnjavate zašto želite doći.“

Iz svih razgovora, doznali smo kako je tržnica u životima sudionika zaista zapostavljena. Irena Bando rekla nam je kako nažalost ne posjećuje tržnicu koliko bi to željela, unatoč tamošnjoj raznolikoj ponudi i ugodnoj atmosferi. Roko Gligora otkrio nam je da su njegovo najdraže voće i povrće jagoda i tikvica. Ipak, mentorica će i ovu temu, baš poput onih prijašnjih, uspjeti uklopiti u svoj rad.

Ako vas zanima uređivanje fotografija i ilustracija na računalu, pozivamo vas da se dogodine uključite u ovu zanimljivu radionicu. Sigurni smo da fantastična atmosfera neće izostati!

Karla Zupičić i Sophie Noa Živković

Top