You are here
Home > AKTUALNO > Dinamika na tržinici scenske glazbe

Dinamika na tržinici scenske glazbe

Posjetili smo radionicu scenske glazbe. Na radionici sudjeluje 19 polaznika i 1 hospitant. Voditelj radionice, Damjan Vasiljević, riječki glazbenik i dugogodišnji sudionik Novigradskog proljeća odgovorio je na nekoliko naših pitanja.

Kada i zašto ste postali voditelj radionice scenske glazbe?

Postao sam voditelj prije nekih petnaestak godina zato što mi se jako sviđa raditi s učenicima polaznicima.

Što polaznici rade na Vašoj radionici?

Prije svega, dobro se zabavljamo, družimo se. Drugo po redu je da oni komponiraju, skladaju vlastite instrumentalne skladbe. Surađuju s drugim radionicama, posebice scenskim radionicama, sviraju i pišu notne zapise kao pravi veliki skladatelji.

Kako su Vaša radionica i tržnica povezana?

Povezana jer tržnica sama po sebi nudi mnogo toga, izobilje različitih likova, karaktera i onda mi to pretvaramo u glazbene motive i skladbe. Tržnica obuhvaća sve, a prije svega je u pitanju nešto dinamično.

Čime se bavite kada niste na Novigradskom proljeću?

Ja sam profesionalni glazbenik, svirač i pjevač.

 

Razgovarali smo i s dvojicom polaznika radionice scenske glazbe, Robertom Gorupcem i Dorijanom Gučinom. Obojica sviraju klavir i većinom skladaju i uvježbavaju skladbe. Najviše surađuju sa scenskom i skladateljskom radionicom. Jako su zadovoljni s radionicom i s Novigradskim proljećem te bi rado sudjelovali i sljedeće godine.

Ivo Veverec i Pavao Smolić

Top