You are here
Home > ZVUK > RADIJSKA RADIONICA > Tržimo, pržimo i dobro se družimo

Tržimo, pržimo i dobro se družimo

 

U Radijskog radionici od ranog se jutra predlažu ideje za novu radioemisiju i dijele zadatci. U to smo se uvjerili i sami dok smo prisustvovali njihovoj radionici. Glavna tema njihovog razgovora bili su zvukovi na tržnici. Prije no što su svi krenuli na zadatke, upitali smo ih kako oni obrađuju temu tržnice u svojoj radionici.

Nije dobro imati kraj prije početka

Hospitantica Željka Rabuzin nam je na pitanje ima li ona ideju kako bi obradila ovogodišnju temu odgovorila da se ideja razvija i da možda nije dobro imati kraj prije početka već da je ljepota u onome što stvaraju i što nastaje u procesu stvaranja u njihovoj radionici. Ovdje je treći put jer voli to što svi zajedno grade i snimaju zajedno, predlažu zadatke i proučavaju radio kao medij i fenomenalno im je.

Prvi put na Novigradskom proljeću

Hospitantica Zrinka Katalinić prvi put je u Radijskoj radionici i na Novigradskom proljeću, oduševljena je kreativnošću i  načinom rada u radionici. Ideje su im tek u nastanku i nada se da će od njih svašta nastati.

H.A.R.E.M. i Antonio

Polaznica radionice Maja Marušić treći put je na Radijskoj radionici. Svima nam se na sinoćnjem predstavljanju svidjela njihova radioemisija u kojoj su se poigrali riječju harem. Rekla nam je da su na ideju za H.A.R.E.M. došli u nedjelju ujutro kada su skupljali asocijacije, jer su na radionici bile sve cure, osim, naravno, voditelja, i iako je poslijepodne na radionicu došao jedini polaznik radionice, Antonio, ostali su H.A.R.E.M.

Voditelj radionice Srđan Nogić, inače montažer zvuka na HRT-u isprva nam nije htio odgovoriti na pitanje što rade u radionici, ali nam je na kraju priznao da spašava živu glavu i gleda kako će se izvući i što manje raditi, a polaznicima svoje radionice uvaliti što više posla. Također, rekao nam je da su u nedjelju počeli raditi tek u poslijepodnevnom dijelu, ali su se danas od ranog jutra primili posla. Završio je narodnom poslovicom: „Nije tovar pametan zato što je tovar, nego zato što je star.”

Uvjereni smo da će se polaznici ove zanimljive radionice držati svog slogana koji glasi: „Halo Ajmo Radijem Emitirati i Montirati.”

Paula Jozić, Dijana Dill

Top