You are here
Home > VIJESTI > Najluđe otvorenje Novigradskog proljeća do sada!

Najluđe otvorenje Novigradskog proljeća do sada!

Jučer, 16. travnja, u 20 h u prepunoj gradskoj kinodvorani svečano je otvoreno 27. Novigradsko proljeće, odnosno 41. Škola stvaralaštva.

Na samom početku programa obratili su nam se: g. Miroslav Mićanović iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Agencije za odgoj i obrazovanje; gđa Sonja Šikanić, dogradonačelnica grada Novigrada te gđa Davorka Parmač, ravnateljica OŠ Rivarela te tajnica NP-a. Za vrijeme obraćanja uvaženih gostiju saznali smo da je škola prije dvadesetak godina bila u Novalji te je onda „preko mora“ došla u Novigrad. Punoj kinodvorani svojom pjesmom i plesom predstavili su se Pjevački zbor mladih „Josip Kaplan“ te plesna skupina Ri Dance iz Rijeke.  Saznali smo tko je zaslužan za organizaciju ovogodišnjeg 27. Novigradskog proljeća i koja je tema. S obzirom na bogatu i šaroliku ponudu mladih talenata za ovogodišnju temu izabrana je – TRŽNICA.

Uvijek dobro raspoložen Theodor de Canziani Jakšić, voditelj slikarsko-scenografske radionice, priredio nam je iznenađenje. Na humorističan način predstavio nam je većinu voditelja, ali malo pogrešno, tako da zapravo nismo znali kako se koji voditelj zove ni koju radionicu vodi. Bilo je i trenutaka kada nismo znali što se na sceni uopće događa, ali smo uhvatili kreativan duh Novigradskog proljeća.

Na samom kraju programa mlada solistica Maja Andrić, inače učenica XV. gimnazije te polaznica radionice pjevanja na ovogodišnjem NP-u izvela je himnu Novigradskog proljeća za koju je riječi napisao Joža Pradeus, a uglazbila tadašnja polaznica NP-a Doris Babić, danas voditeljica radionice pjevanja. Time je službeno otvoreno 27. Novigradsko proljeće.

Matija Zlatarić

One thought on “Najluđe otvorenje Novigradskog proljeća do sada!

Comments are closed.

Top