Ovo je jedina škola u koju se bježi

Kako biste se opisali?

Sebe nazivam dosadnjakovićem. Zapravo nazivam se Naporko Dosadnjaković.

Što radite u slobodno vrijeme?

Imam obilje slobodnog vremena, ali ga zapravo uopće nemam. Sada sam u mirovini, ali su mi i dan i noć ispunjeni obvezama. Preko noći malo spavam, a preko dana čitam, montiram, snimam, kuham brinem se o mačkama (imam ih šest)…

Zašto ste odabrali baš videodokumentarnu radionicu?

Nisam je odabrao, nego su me pozvali. Prvih godina radio sam u novinarskoj radionici na časopisu koji se zvao Lumen. Kasnije sam otišao na radijsku radionicu. Kada sam bio u radijskoj, Škola je vidjela da stalno nešto snimam i fotografiram, pa sam otišao u videodokumentarnu radionicu.

Koja je Vaša najveća vrlina?

Teško pitanje… Najvjerojatnije to što sam sućutan. Kada sam bio u Domovinskom ratu, plakao sam za svojim kolegama. Jako sam osjećajan i osjetljiv. Često pomažem drugima. Za ostalo pitajte moje suradnike.

U čemu ste uživali kao dijete?

U igranju i maštanju. Najviše sam uživao u svojim roditeljima. Bio sam jako dobar s njima.

Već ste dugo na Novigradskim proljećima, što Vam se ovdje najviše sviđa?

Da, ovdje sam već 20 godina. Ovdje mi se sviđa atmosfera, zajedništvo i toplina. Svi su jako složni i vole pomagati jedni drugima. Ovo je jedina ovakva škola na  svijetu. Kada drugi dođu na koncert, dive nam se. Sudionici su se promijenili iz godina u godine. Neki od nastavnika i velikih novinara bili su moji učenici i polaznici Novigradskog proljeća. Citirat ću jednoj svog učenika koji sada radi na teliviziji: “Ovo je jedina škola iz koje se ne bježi, nego u koju se bježi”.

 

 
(508 posjeta)

2 Comments

 1. Djevojčic, ja bih Vam prije svega želio od srca čestitati na Vašem novinarskom radu. Pratim Vas već neko vrijeme (od prošlogodišnje stranice da budem točniji) i mogu slobodno reći da u Vama vidim budućeg primatelja Pulitzerove nagrade. Vaš rad me u mnogočemu nadahnuo i da ne duljim, mogu samo reći da ste Vi plamićak koji održava moju životnu vatru da još barem malo gori.
  Duboke isprike na mogućim gramatičkim pogreškama(ponajprije morfološkim i sintaktičkim jer je to čest slučaj sa Googleovim prevoditeljem, često Billu napominjem da to malčice poboljša).
  Za kraj bih još samo htio s Vama podijeliti fotografiju svoje obitelji: http://i.imgur.com/JORMGIW.jpg
  S ljubavlju, Vaš Franz Kafka.

 2. Slažem se, Novigradsko proljeće je zaista jedina škola iz koje se ne bježi. Žao mi je što ove godine nisam uspjela pobjeći iz moje i biti sada tu s vama. Želim vam puno sreće sa stranicom (za sad je odlična), zabave, odlične atmosfere…još boljih kroasana, večernjih programa (legalnih i ilegalnih)… 😛
  Slušajte Noru i uživajte, falite mi svi!!!!!!!!!!
  Pozdrav iz Dubrovnika <3
  Tebi Nora, iz županije 🙂

Comments are closed.